/Termeni si conditii
Termeni si conditii2019-10-07T17:01:29+00:00

Bine ați venit pe site-ul https://newretro.ro/ !
Acest site este proprietatea societății Newretro SRL, cu sediul în Otopeni, Str. Grivita, nr. 35E, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J23/2385/20.08.2012, CUI: 30567164, și titulară a contului în Lei: RO56INGB0000999904529997, deschis la ING BANK.
Pentru utilizarea site-ului în cele mai bune condiții, vă recomandăm citirea cu atenție a termenilor și condițiilor de utilizare pe care le vom prezenta în continuare.

Folosirea site-ului, inclusiv vizitarea și vizualizarea sa, implică acceptarea tacită, fără obiecțiuni, a tuturor termenilor și condițiilor de utilizare, care au valoarea unui contract valabil încheiat, motiv pentru care, în situația în care nu sunteți de acord cu acești termeni și condiții vă rugăm să încetați accesarea sau utilizarea site-ului.
Newretro S.R.L își rezervă dreptul de a modifica conținutul acestor „Termeni și Condiții”, precum și conținutul site-ului, putând șterge sau adăuga informații în orice moment sau suspenda orice activitate pe Site, fără vreo notificare prealabilă.

Continutul acestui site reprezinta proprietatea NEWRETRO SRL. El nu poate fi utilizat, reprodus, distribuit, transmis, expus, in alte scopuri decat cele expres si legal permise, fără acordul prealabil scris al proprietarului.

https://newretro.ro/  își rezervă dreptul de a-și selecta clientela, precum și de a refuza expedierea de comenzi către persoane care au un istoric de neonorare a acestora pe acest site.

Caracteristici produse 

Produsele comercializate pe site sunt impartite in trei categorii: second hand (unde intra si cele numite „vintage”) si reprezinta cea mai mare parte dintre ele, handmade (lucrate manual) si un procent foarte mic de produse noi. Fiecare dintre produse are specificat la descriere starea in care se afla, respectiv „second hand”, „handmade”, sau „nou/noua”. Dupa cum se subintelege, produsele „second hand” au mai fost purtate, ceea ce inseamna ca pot prezenta semne de uzura, fapt care le separa in 3 subcategorii, in functie de conditia in care se afla: cele care au o conditie excelenta (adica arata ca noi), cele in stare foarte buna (au mici semne de folosire, dar nimic vizibil) si cele in stare buna (au probleme, dar pot fi reparate sau purtate asa in continuare).

Produsele NU se regasesc in mai multe exemplare, exista disponibila o singura bucata din fiecare. Daca la descrierea unui produs scrie „REZERVAT”, inseamna ca acel produs nu mai este disponibil, chiar daca teoretic el poate fi adaugat in Cosul de Cumparaturi.

Daca ti-a atras atentia un produs, dar nu ai timp, nu esti hotarat sau, din diverse alte motive, nu il poti comanda in secunda in care l-ai vazut, il poti salva la sectiunea FAVORITE, pentru a-ti fi mult mai usor sa-l gasesti in momentul in care vrei sa plasezi comanda.

Facem eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor de pe site, insa in mod exceptional se pot strecura si mici erori. Asadar, orice nelamuriri ati avea, va rugam sa ne trimiteti un mesaj la sectiunea Contact sau sa ne sunati la numarul de telefon 0722968825.

Preturile produselor 

Prețurile produselor din magazinul newretro.ro sunt în Lei.
Costurile de transport nu sunt incluse în prețurile produselor și se vor achita separat.

Modalitati de plata

  – plata la livrare 
Veti plati in numerar la momentul livrarii comenzii
– plata cu cardul (Visa, MasterCard)
Pentru efectuarea plăților online, cu cardul bancar, veți fi redirecționat căte site-ul securizat al procesatorului de plăți online, Netopia MobilPay, unde vi se va solicita să completați un formular și să urmați instrucțiunile oferite în vederea efectuării plății în sistem securizat.
Societatea Newretro SRL nu solicită și nu stochează informații cu privire la cardurile dumneavoastră, datele acestora fiind procesate în sistem securizat, exclusiv de către procesatorul Netopia MobilPay, pe serverele acestuia.
Sunt acceptate la plată carduri bancare emise sub sigla MasterCard (inclusiv Maestro) și Visa, (inclusiv Electron). Pentru mai multe detalii despre platile online, va rugam sa consultati pagina procesatorului https://www.mobilpay.ro.
Modalitati de transport
Transportul se face prin Posta Romana sau prin Curier, in functie de alegerea clientului. La crearea comenzii sunt specificate ambele variante, alaturi de costul fiecareia dintre ele. Tot ce trebuie sa faceti este sa bifati optiunea dorita.

Termenul de livrare a produselor se încadrează în mod normal între 2 si 5 zile lucrătoare. În condiții excepționale, clientul va fi anuntat de mărirea timpului de livrare.

In toate circumstanțele, clientul va agrea că răspunderea Newretro SRL în fața sa pentru orice daună cauzată de nelivrarea sau livrarea necorespunzătoare să fie limitată la valoarea sumelor încasate de societate de la clientul respectiv pentru comanda în legătură cu care apare problema.

Vă rugăm să ne semnalați prin e-mail sau prin telefon orice problemă legată de livrarea produselor, urmând să facem tot posibilul pentru soluționarea acesteia în cel mai scurt timp cu putință.

Retur

În conformitate cu dispozițiile legale în vigoare, aveți dreptul de a returna un produs. Anterior returnării produsului și în vederea acesteia, vă rugăm să ne notificați această intenție, fie prin trimiterea unei cereri pe e-mail la contactnewretro@gmail.com, sau folosind formularul disponibil pe pagina de contact. Contravaloarea produsului va fi returnata, inclusiv costurile livrării, cu excepția costurilor suplimentare determinate de alegerea de către cumpărător a altei modalități de livrare decât cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de către Newretro SRL. Rambursarea contravalorii produsului se va efectua prin transfer bancar, iar vânzătorul va suporta comisioanele aferente acestui transfer.

Modalitati de comanda

Vă punem la dispoziție următoarele modalități de lansare a unei comenzi pe site-ul https://newretro.ro/ :
– Online
– Prin email, la adresa contactnewretro@gmail.com
– Telefonic, sunându-ne la numărul: 0722968825
Pentru procesarea comenzilor sunt necesare următoarele date: numele cumpărătorului, adresa de livrare şi un număr de telefon valid.

Politica de confidentialitate

Acordul utilizării datelor personale
Prin furnizarea informațiilor la crearea unui cont de utilizator și/sau la lansarea unei comenzi, online sau telefonic, vă dați acordul expres și neechivoc ca datele personale furnizate să fie prelucrate și păstrate de către Newretro SRL.
Prin abonarea la newsletter vă dați acordul expres și neechivoc pentru primirea periodică a unor informații despre produsele comercializate de către Newretro SRL, precum și despre eventualele promoții, noutăți sau concursuri organizate de către aceasta.
Nu aveți obligația de a furniza datele care vi se solicită, însă refuzul dumneavoastră va determina imposibilitatea preluării, prelucrării și livrării comenzilor efectuate și/sau primirea pe e-mail a informațiilor menționate anterior.

Tipul datelor personale solicitate:
Pentru crearea unui cont și/sau lansarea unei comenzi online sau telefonic, vi se vor solicita următoarele date personale: nume și prenume, adresa de livrare și de facturare, adresa de e-mail și nr. de telefon.
Pentru abonarea la newsletter vi se va solicita adresa de e-mail. Dezabonarea se poate face în orice moment, în mod gratuit, prin bifarea link-ului din interiorul newsletter-ului sau prin transmiterea în acest sens a unei cereri scrise, datate și semnate, prin e-mail, la adresa: contactnewretro@gmail.com
Newretro SRL nu solicită și nu stochează informații cu privire la cardurile dumneavoastră. În cazul plăților online, efectuate cu cardul bancar, datele acestuia vor fi procesate exclusiv de către procesatorul de carduri bancare cu care Newretro SRL colaborează. De asemenea, prin cookie-urile folosite de website-ul nostru putem colecta următoarele tipuri de date pentru statistici interne: IP-ul dvs., tipul si sistemul de operare al dispozitivul de pe care ați accesat website-ul nostru.

Obligațiile Newretro SRL
Se obligă să administreze datele personale furnizate de dumneavoastră în calitate de Client sau de Utilizator al site-ului, în condiții de siguranță și numai în scopurile declarate ale acestui site și anume în vederea: prelucrării, confirmării și livrării comenzilor efectuate, emiterii documentelor fiscale (facturării) și efectuării de comunicări comerciale.
Se angajează să nu transmită către terți datele furnizate de către utilizatorii sau clienții site-lui, la înregistrarea pe site sau la lansarea unei comenzi, decât în urma unei cereri explicite formulate de către aceștia.

Newretro SRL va transmite aceste date autorităților în drept să verifice tranzacțiile comerciale sau altor autorități care în baza legii au dreptul de a solicita aceste date, dacă solicitarea este făcută cu respectarea dispozițiilor legale în vigoare.
De asemenea, o parte din datele dumneavoastră personale, precum numele și/sau denumirea, adresa de livrare sau nr. de telefon, vor fi comunicate unor terte persoane, precum:
– societatea de curierat cu care colaborăm, în vederea livrării produselor comandate de către dumneavoastră,
– si procesatorul de plăti prin intermediul căruia se pot face plățile online

Drepturile asupra datelor cu caracter personal 
Beneficiați de mai multe drepturi cu privire la datele dumneavoastră personale, dintre care amintim: dreptul de acces și de intervenție asupra datelor dumneavoastră, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de a solicita confirmarea deținerii datelor dumneavoastră în baza de date, dreptul de a vă adresa justiției, dreptul de a va opune prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal, precum și alte drepturi prevăzute de legea amintită mai sus.
În condițiile în care ulterior înregistrării pe site doriți să nu mai fie folosite datele dumneavoastră personale, aveți dreptul de a solicita ștergerea acestora din baza de date, trimițând în acest sens o cerere prin e-mail, la adresa:  contactnewretro@gmail.com sau la telefon 0722968825.
Newretro SRL se obligă să șteargă datele respective din baza de date în termen de cel mult 15 zile de la recepționarea cererii dumneavoastră.
Orice comunicare cu Newretro SRL în legătură cu datele dumneavoastră de contact și exercitarea drepturilor conferite de lege cu privire la acestea se va realiza în aceeași modalitate ca cea folosită pentru solicitarea ștergerii datelor dumneavoastră din baza de date, așa cum a fost menționată mai sus.

Declinarea responsabilitatii 
Newretro SRL nu va fi responsabilă în nici un fel pentru prejudiciile directe, indirecte, accidentale sau nu, rezultate din folosirea site-ului, a informațiilor conținute pe site sau de incapacitatea de folosire a acestora și nici pentru erorile sau omisiunile în conținut, care ar putea duce la orice fel de pierderi.
Imaginile produselor de pe site sunt cu titlu de prezentare, motiv pentru care pot exista mici diferențe față de produsele livrate.
De asemenea, Newretro SRL nu poate fi responsabil de conținutul și de calitatea site-urilor la care se ajunge prin legături de pe site, indiferent de natura acestor legături, pentru acestea răspunderea aparținând exclusiv proprietarilor site-urilor respective.
 Frauda
Orice încercare de a accesa datele personale ale unui utilizator al site-ului, de a modifica conținutul site-ului sau de a afecta performanțele serverului pe care rulează site-ul este considerată o tentativă de fraudare a sistemelor și va determina blocarea imediată a accesului persoanelor care au încercat acest lucru, putând forma obiectul unei plângeri penale împotriva lor.

 

 

 

 

Navigarea pe acest site implica acceptarea politicii noastre de confidentialitate. Folosim cookieuri pentru a ne asigura ca beneficiati de cea mai buna experienta online. Ok