//Moda la 1900

Moda la 1900

Tocmai am vazut pe Netflix un fim danez, primul din viata mea, care spune povestea unui tanar inginer genial. El pleaca dintr-o zona rurala, dintr-o familie foarte religioasa, sa-si construiasca un destin maret la oras. Filmul se numeste ”A fortunate man” in engleza si ”Per cel norocos” in romana. Se bazeaza pe o carte celebra in Danemarca, ”Lykke – Per”, iar actiunea se petrece undeva la sfarsitul secolului al XIX-lea.

Mi-a placut si povestea, datorita inclinatiei naturale spre melodramatism :), dar cel mai mult m-au impresionat costumele. Am vazut o mie de filme, a caror actiune are loc in trecut, deci cu vestimentatii pe masura, dar demult nu m-a mai incantat atat de mult o productie, din punct de vedere al hainelor.

Pe langa faptul ca respecta suficient de mult stilul modei de la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul celui de-al XX-lea, are un bun gust si un rafinament care nu se regasesc in alte productii din aceeasi perioada, ce sufera de supra accesorizare si chiar de ”kitsch”, chiar daca acest termen a fost inventat mult mai tarziu.

Iata mare parte din fotografiile pe care le-am gasit, cu imagini din film. Exista insa si alte tinute minunate care se afla acolo, pe care din pacate nu le-am putut lua de nicaieri. Asa ca daca ce va arat mai jos v-a placut, trebuie sa vedeti si voi filmul ca sa va bucurati de mai mult 🙂 :  https://www.imdb.com/title/tt8436026/ 

moda 1900

moda secolul 19moda secolul 19

moda 1900moda 1900

secolul 19haine secolul 19

moda 1900

 

By |2019-12-25T20:24:08+00:00decembrie 25th, 2019|BLOG|Comentariile sunt închise pentru Moda la 1900

About the Author:

Navigarea pe acest site implica acceptarea politicii noastre de confidentialitate. Folosim cookieuri pentru a ne asigura ca beneficiati de cea mai buna experienta online. Ok