//Cum se facea salata orientala in 1944. Reteta completa.

Cum se facea salata orientala in 1944. Reteta completa.

In primul rand, nu stiam ca exista si acum 70 si ceva de ani, in Romania,  acest fel de mâncare, numit salată orientală. Am fost surprinsa cand am gasit-o intr-un numar al revistei pentru femei ”Mariana”, din octombrie 1944. Nu sunt un specialist in ale artei culinare, deci nu aruncați cu roșii. Sau cu cartofi.

revista romaneasca veche femei

Nu aruncați cu ele, pentru că este nevoie de ambele ingrediente pentru a prepara rețeta de salată orientală, conform indicațiilor din revistă. Iată:

retete vechi romanesti

După ce am studiat rețeta, am căutat pe net să văd ce alte variante de rețete de salată orientală există în prezent și am găsit o mulțime de variațiuni pe această temă. Așadar, cred că, până la urmă, singurul ingredient care rămâne constant sunt cartofii. În rest, fiecare poate să pună ce vrea și ce are. Apropo de ce are, să nu uităm că in anul 1944, in care a apărut această rețetă in revista respectivă, România era in război. Și nu oricare. Cel de-al II-lea Război Mondial.

Vouă cum vi se pare? Ce ați pune și azi într-o astfel de salată și la ce ați renunța?

 

 

By |2020-06-10T14:47:00+00:00iunie 10th, 2020|BLOG|Comentariile sunt închise pentru Cum se facea salata orientala in 1944. Reteta completa.

About the Author:

Navigarea pe acest site implica acceptarea politicii noastre de confidentialitate. Folosim cookieuri pentru a ne asigura ca beneficiati de cea mai buna experienta online. Ok