Ghid din 1913 pentru femeia maritata. Sfaturile de atunci sunt valabile si astazi?

mireasa

In 1913, Blanche Ebutt a publicat cartea „Ce nu trebuie sa faca o sotie”, un ghid pentru femeile proaspat casatorite. Incepe cu fraza „Arta este o amanta complicata si nu e arta mai complicata decat aceea de a fi sotie”.

mireasa

 

Apropo de tinere sotii, newretro.ro se mandreste cu o rochie vintage de mireasa foarte frumoasa. O gasiti aici: http://newretro.ro/shop/product/costumatii/rochie-de-mireasa-cu-trena/

 

20 sept 013

 

Revenind la carte, ne-am putea astepta ca paginile ei sa fie pline cu sfaturi expirate si chiar hilare pentru zilele noastre, dar, surprinzator, multe dintre ele sunt foarte moderne. Pe langa cele care nu se mai pot aplica femeii de astazi (majoritatea avem job-uri si banii nostri, nu dispunem de o armata de servitori si ne-ar fi practic imposibil sa fim acasa de fiecare data cand sotul ajunge de la munca), gasim totusi 10 sfaturi care ar putea fi folositoare si in anul 2014. Voi ce credeti? Iata-le:

1. Nu te gandi ca, daca te-ai maritat din dragoste, n-o sa ai niciodata momente de nefericire. Viata nu e un pat cu trandafiri, dar dragostea te va ajuta sa smulgi spinii.

cuplu 3

2. Nu fi geloasa pe cunostintele de sex feminin ale sotului tau. Nu-ti doresti ca el sa creada ca esti cea mai draguta femeie din lume doar pentru ca nu vede si altele, ci tocmai pentru ca intalneste o multime si totusi tu ramai singura din lume pentru el.

3. Nu pretinde sa nu-i pese deloc de politica. Pentru orice barbat cu valoare, aceasta conteaza si multi dintre ei invata sa dispretuiasca femeile in general doar pentru ca nevestele lor adopta o atitudine atat de putin inteligenta fata de acest subiect.

4. Nu omite sa-i oferi sotului tau cate un compliment ocazional. Daca arata dragut cand apare imbracat pentru opera, spune-i asta.

man

5. Nu-ti petrece viata incercand sa pastrezi aparentele. De ce sa cumperi mobila scumpa ca s-o vada vecinii, cand tu ai poate imprumut la banca?

6. Nu deveni un palid ecou al sotului tau. Daca nu ai nicio parere despre nimic, viata va fi ingrozitor de lipsita de culoare pentru voi amandoi si nu veti avea despre ce sa vorbiti.

7. Nu profita de generozitatea sotului tau. Pentru ca este „atat de dragut” si incearca sa-ti ofere tot ce-ti doresti, nu depasi limita si nu cere ceva exagerat.

8. Nu trata cu indiferenta hobby-urile sotului tau, dar nici nu trebuie sa muncesti in locul lui ca sa si le poata satisface. Daca-i place sa creasca gaini, sa se trezeasca cu jumatate de ora mai devreme ca sa le hraneasca :).

9. Nu te intoarce la nemultumiri trecute. O data ce problema s-a incheiat, uit-o, sau cel putin nu mai face aluzii la ea.

10. Nu uita de vecinii tai mai putin norocosi. Daca fiecare familie care are toate cele necesare, s-ar uita si la cei de langa ei care nu au, ar fi mai putina saracie si suferinta.

Ceva comentarii? 🙂

Share this Post!

About the Author : adnpreda

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.