Despre noi

newretro.ro este un magazin online de haine si accesorii retro si vintage , care a aparut dintr-o pura pasiune si care s-a transformat incet-incet intr-o colectie destul de mare, reinnoita mereu, care este acum la dispozitia voastra. Iubim hainele vintage pentru ca fiecare piesa in parte este diferita de cealalta, pentru ca ele nu te plictisesc niciodata si cand lumea de azi simti ca te sufoca, ele te transpun intr-o lume trecuta, dar parca mai frumoasa. Ideea de a deschide acest magazin online a aparut timid, dar s-a cuibarit atat de profund in minte si in suflet, incat nu ne-am lasat pana cand nu am tradus-o in realitate.

 

Pentru cele care nu stiu, trebuie sa mentionez inainte de toate ca vintage nu inseamna Second Hand-ul ieftin pe care-l gasiti la orice colt de strada. Vintage si retro inseamna haine si accesorii de foarte buna calitate care au apartinut unor perioade trecute , incepand din anii ’20 – ’30 pana in ’80 – ’90, dar care au luat testul timpului, si-au pastrat frumusetea, iar acum ne aduc si noua putin din parfumul unor vremuri apuse, dar extraordinare. Sa porti vintage nu inseamna sa te imbraci precum bunica, ci din contra, sa porti haine spectaculoase, pe care nimeni altcineva nu le mai are in garderoba si SA STII sa le combini cu elemente actuale pentru un look original si foarte prezent.

Nu ma intelegeti gresit, este normal sa ne improspatam garderoba cu noutati, dar trebuie sa avem mintea deschisa si catre altceva, sa ne dorim mai mult, sa experimentam, pentru ca o eticheta nou-nouta nu ne da garantia ca suntem in trend si ca acel lucru ni se potriveste. Stiu, pentru unele dintre voi, hainele in general sunt doar niste „carpe” purtate un sezon si apoi aruncate, dar pentru femeile sensibile si profunde, care iubesc cartile, teatrul si filmele, ele pot insemna mai mult.

Cand eu aleg o piesa vintage, o fac pentru ca imi vine foarte bine, pentru ca mi se pare ca arata ca o opera de arta, ca un tablou, pentru ca am mai vazut-o doar in filme ori in copilarie, pentru ca mi-e teama ca daca n-o opresc atunci probabil ca n-o s-o mai vad niciodata si pentru ca imi ofera satisfactia de a purta ceva care spune o poveste, are o istorie, iar eu voi adauga un nou capitol in existenta acelui lucru.

 

Cu siguranta va intrebati unde gasesc aceste minunatii. Ooo, le caut cam mult, sa stiti: unele sunt luate din calatorii, altele de la diverse targuri, unele de la cunostinte sau chiar persoane necunoscute care vor sa le doneze sau sa le vanda, iar altele de la surse de profil din strainatate.

Din respect pentru ele si pentru voi, inainte ca produsele newretro.ro sa ajunga in fata voastra, sunt curatate, calcate si reparate, acolo unde este cazul.

Acestea fiind scrise, spor la cumparaturi! 🙂

Pentru orice alte intrebari, urmariti sectiunea Intrebari Frecvente sau lasati un mesaj.